Grillfamiljen

Grillfamiljen

Om bloggen

Välkommen till vår grillblogg.Vi är två familjer som älskar god mat och att grilla. Här kommer vi dela med oss av våra erfarenheter kring grillning och matlagning. Förhoppningsvis kan vi inspirera fler till denna underbara grillvärld.

Jakten på den perfekta hamburgaren

GrilltipsPosted by Rebecca 12 Mar, 2017 20:51

Hamburgare! Denna enkla men ändå så komplicerade maträtt. Man kan variera sig otroligt mycket med tillbehör, bröd och tillagning. Men ändå, det som är viktigt för att få ett bra resultat är bra råvaror. Vi har experimenterat en del för att komma fram till den perfekta hamburgaren men man blir aldrig fullärd och vi testar alltid vidaresmiley

Vi är rätt överens om att bäst är att baka brödet själva, men det fungerar också att köpa färdigt bröd och då föredrar vi briochebröd. Brödet måste vara i lagom storlek för burgaren och kunna suga upp så att det inte blir alldeles slabbigt.

Idag körde vi med smashed burgers på vår Ofyr. Alla ville ha med ost på, så den la vi på kötttet precis innan köttet är färdigstekt. Sen fick alla göra sina burgare själv så att de fick det som de ville. Idag hade vi tillbehören bacon, sallad, tomat, dillpicklad gurka och karamelliserad lök och givetvis vår hemmagjorda hamburger dressing.

Enkelt men supergott!


Smashed burger
Smälter osten!