Grillfamiljen

Nya kolsorterProdukter

Posted by Lena 21 Mar, 2018 15:38

Blog imageSå spännande med nya kolsorter för olika ändamål! Nu testkör vi fyra nya sorter och en som vi nyligen provat är den blå påsen Pitmaster 15kg. Den är så lätt att få upp i värme och avger knappt någon rök eller smak alls. Kolen är helt perfekt att använda om du vill komplettera med chunks från olika träslag som ger dig exakt den smak som du vill ha.
Kika på hemsidan för info:)
www.kamadohouse.seStenugnsbakad pizza från kamadogrillenGrillrecept

Posted by Lena 10 Apr, 2017 19:58

Blog image
Om du inte provat innan att göra stenugnsbakad pizza på grillen så måste jag bara tipsa om att du måste prova! Pizza blir inte bättre än såhär, jag lovar! Det viktiga är att du väljer ett bra mjöl, vi brukar använda Manithobamjöl till degen. Sen ett lagom tjockt lager med tillbehör, mozzarellaost och tillbehör efter tycke och smak. Värm din kamadogrill till ca 400 grader, lägg pizzan på den varma pizzastenen någon minut och sen är den klar!

Lycka till!Rökta räkor, så gott!Grillrecept

Posted by Lena 03 Apr, 2017 20:17

Rökta räkor är en stor favorit hos oss! Har du inte provat att göra det själv så gör det gärna, det är inte så svårt som man skulle kunna tro.

Gör såhär, sätt igång grillen och håll den på 100-125 grader. Lägg på rökchunks och när det börjar röka så lägg på räkorna frysta. Sen är de klara efter ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Servera med aioli och bröd till, supergott!

Enkelt och väldigt gott!!

Blog image

Bookmaker toastGrilltips

Posted by Rebecca 19 Mar, 2017 21:44

En fullspäckad söndag i mars med lite vårvinter väder kan det vara gott med något snabblagat som värmer. Då är en bookmaker toast med pepparrot och grillad biff precis vad man behöver.

Det du behöver är gott surdegsbröd, biff, senaps crème, riven pepparrot och äggula.

Vi grillade biffen på vår Kamado Joe Junior. Under tiden som köttet blev klart rev jag pepparroten och blandade senaps crèmen som består av majonnäs med skånsk senap och dijonsenap.

Sen är det bara att rosta brödet och breda ut senaps crèmen på brödet, litet sallad, skiva upp köttet och lägg på. Jag gillar att ha massor av pepparrot så att jag kan göra ett litet fågelbo att lägga äggulan i. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen.

Busenkelt och gott!

Blog image


En kväll med några bitar lax..!Grilltips

Posted by Lena 14 Mar, 2017 14:21

Lax, lax, lax, denna fantastiska fisk! Har du förresten provat att grilla den på en cederplanka i en kamadogrill? Om inte, så måste du prova! Laxen får en härlig smak från plankan samtidigt som den blir så saftig när den tillagas i kamadon. Grillen är helt suverän på att hålla kvar värmen och fuktan från maten tack vara det keramiska materialet grillen är gjord av. Maten blir aldrig torr och tråkig. Till laxen åt vi en god romsås och fräsch sallad till, jättegott!Blog image


Jakten på den perfekta hamburgarenGrilltips

Posted by Rebecca 12 Mar, 2017 20:51

Hamburgare! Denna enkla men ändå så komplicerade maträtt. Man kan variera sig otroligt mycket med tillbehör, bröd och tillagning. Men ändå, det som är viktigt för att få ett bra resultat är bra råvaror. Vi har experimenterat en del för att komma fram till den perfekta hamburgaren men man blir aldrig fullärd och vi testar alltid vidaresmiley

Vi är rätt överens om att bäst är att baka brödet själva, men det fungerar också att köpa färdigt bröd och då föredrar vi briochebröd. Brödet måste vara i lagom storlek för burgaren och kunna suga upp så att det inte blir alldeles slabbigt.

Idag körde vi med smashed burgers på vår Ofyr. Alla ville ha med ost på, så den la vi på kötttet precis innan köttet är färdigstekt. Sen fick alla göra sina burgare själv så att de fick det som de ville. Idag hade vi tillbehören bacon, sallad, tomat, dillpicklad gurka och karamelliserad lök och givetvis vår hemmagjorda hamburger dressing.

Enkelt men supergott!

Blog image
Smashed burgerBlog image
Smälter osten!